Home

Achtergrond 315 x bekeken

Agrifac ziet grote groei omzet door suikermarkt

Agrifac verwacht dat de omzet in 2010 50 procent stijgt tot 22 miljoen euro.

Dat zegt directeur-eigenaar Peter Millenaar in een interview met het Financieele Dagblad. De machinebouwer profiteert vooral van een aantrekkende markt voor bietenrooiers.

De suikermarkt was vorig door droogte jaar uiterst moeizaam. Dit jaar lijkt de suikermarkt aan te trekken, al wordt in Rusland door droogte wel een fors lagere productie verwacht. Millenaar zegt dat Agrifac voor 12,5 miljoen euro aan orders buiten Nederland heeft gerealiseerd.

De export gaat naar onder andere Rusland, Polen en Frankrijk. Agrifac ontwikkelt rooimachines maar doet alleen de eindassemblage zelf. Het grootste deel van de machines wordt gebouwd door circa 40 bedrijven rond het hoofdkantoor in Steenwijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.