Home

Achtergrond 173 x bekeken

Afghaanse militairen lopen in hinderlaag

Een operatie van het leger van Afghanistan is uitgedraaid op een drama.

Zeker tien militairen vonden de dood en mogelijk twintig anderen vielen in handen van strijders van de radicaalislamitische Taliban. Dat meldde The New York Times vrijdag op basis van goed ingevoerde bronnen in Afghanistan.

De Taliban waren kennelijk vooraf op de hoogte gesteld van de actie van het Afghaanse leger. Een groep van driehonderd militairen liep daardoor in een hinderlaag in het dorp Bad Pakh in de oostelijke provincie Laghman.

Volgens een bron binnen het Amerikaanse leger hadden de Afghaanse collega's de operatie niet afgestemd met de internationale troepenmacht. De actie tegen de Taliban begon tien dagen geleden en is nog altijd niet afgerond. Inmiddels proberen NAVO-troepen hun Afghaanse collega's te helpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.