Home

Achtergrond 162 x bekeken

Adecco overtreft verwachtingen

Het Zwitserse uitzendconcern Adecco heeft in het tweede kwartaal een nettowinst behaald van 97 miljoen euro op een omzet van 4,6 miljard euro.

Dat heeft Adecco, 's werelds grootste uitzendconcern, vandaag bekendgemaakt. De resultaten waren boven de verwachtingen van analisten. In het tweede kwartaal van vorig jaar moest Adecco nog een verlies in de boeken zetten. Volgens het concern zijn er geen tekenen dat de vraag naar personeel afneemt. Door het wereldwijde economische herstel nemen grote industriële ondernemingen in de belangrijke markten van Adecco zoals Frankrijk en de Verenigde Staten juist meer tijdelijk personeel aan. ,,Ondanks de huidige zorgen over de houdbaarheid van het economische herstel, laten de ontwikkelingen in de uitzendsector zien dat er een aanhoudend gezonde vraag is. Het management heeft er vertrouwen in dat de de omzet zich sterk zal ontwikkelen'', aldus Adecco.

Het concern zegt goede vorderingen te maken om de doelstelling voor de middellange termijn van een winstmarge van boven de 5,5 procent te behalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.