Home

Achtergrond 192 x bekeken

Aandeel Nederlandse komkommer in Engeland stijgt

In de eerste helft van dit jaar heeft de Nederlandse komkommer een aandeel op de Engelse markt gehaald van 30 procent.

Daarmee zet de trend van een vergroting van het aandeel verder toe. De export van Nederlandse komkommers naar Engeland en Frankrijk is in de afgelopen jaren gestegen. Ook in de eerste helft van 2010 nam de afzet van het Nederlandse product in beide landen toe. De Engelse productie is in de afgelopen jaren licht afgenomen.

Ook in Frankrijk wisten de Nederlandse komkommerexporteurs hun positie te versterken. Ondanks de groei speelt de Nederlandse komkommer in Frankrijk een bescheiden rol. Op jaarbasis is bijna 10 procent van de Franse komkommerconsumptie van Nederlandse herkomst. In juli loopt het aandeel op naar ruim 15 procent, meldt het PT.

Of registreer je om te kunnen reageren.