Home

Achtergrond 485 x bekeken

ATH: Nominaties Bronzen Sikkel bekend

Op AgroTechniek Holland (ATH) 2010 wordt de meest opvallende noviteit bekroond met de Bronzen Sikkel, een innovatieprijs die door een vakjury wordt toegekend. De genomineerden zijn bekend.

Alle deelnemers aan de beurs konden met hun innovaties meedingen naar deze noviteitenprijs. Een vakjury bekeek alle 92 inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector. Dit leverde de onderstaande acht nominaties op. Op de eerste beursdag, woensdag 8 september, wordt bekendgemaakt welke van deze genomineerden de winnaar wordt van de Bronzen Sikkel 2010.

------------------------------------------------------------------------ /p>

Farmworks Surface van Agrometius BV

Software voor het analyseren en ontwerpen van afwateringsmodellen en het aanleggen van drainage. Breed inzetbaar door boeren en loonwerkers, biedt oplossing voor een aktueel probleem bij percelen die bij hevige neerslag in een korte periode een goede afwatering moeten hebben voor het behoud van de bodem en goede opbrengsten. Voor de klant de garantie dat de drainage vakkundig op maat aangelegd wordt.

------------------------------------------------------------------------ /p>

Herd Navigator van Delaval BV

Dit systeem biedt optimale ondersteuning bij het dagelijkse management van een grote melkveestapel door elke koe individueel te volgen, melk te analyseren en aan te geven welke koe ziek of tochtig is, met een direct behandelplan. Dit diervriendelijke datamodel is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de precisielandbouw in de melkveehouderij dat ondanks schaalvergroting de individuele monitoring van de gezondheid van de koe mogelijk maakt.

------------------------------------------------------------------------ /p>

Tawi Twin Revolution bij Gebr. Knoll

Perswikkelcombinatie van een kleine vierkante balenpers met opgebouwde wikkelaars voor het persen en wikkelen van kleine vierkante balen in een werkgang. Door de compacte constructie kan de machine optimaal manoevreren. Innovatieve Nederlandse ontwikkeling in een nichemarkt die inspeelt op het groeiende aantal paardenhouders dat zeer kritisch is op kwaliteit.

------------------------------------------------------------------------ /p>

IsoMatch Tellus van Kverneland Group Benelux BV

Deze nieuwe ISOBUS-oplossing van de tweede generatie is een in tweeën gedeeld beeldscherm. Deze volgende stap in beeldinformatie in de trekkercabine vergroot de veiligheid, het comfort en de overzichtelijkheid voor de bestuurder in de cabine. Dankzij de nieuwe ISOBUS-technologie kan de Task Controller opdrachten uitvoeren met verschillende machines van verschillende fabrikanten en de reële waarden registreren en doorgeven aan het bedrijfsmanagementsysteem.

------------------------------------------------------------------------ /p>

DOSPrint van Hanskamp AgroTech BV

Voerdoseerunit met een speciaal ontwikkelde aansturing die zorgt dat de voervijzel na het doseren een slag terugdraait waaardoor de brokken terug de dosator ingetrokken worden, zodat koeien na hun portie krachtvoer geen extra krachtvoer in de voerbak krijgen. Mooie, solide en eenvoudige oplossing voor een irritant probleem dat toepasbaar is voor verschillende merken voerstations.

------------------------------------------------------------------------ /p>

Multivloer van JOZ BV

Een vloer die op eenvoudige en praktische wijze verbetering geeft op het gebied van dierenwelzijn en – gezondheid en milieu, doordat mest en urine dichtbij de bron worden gescheiden. Door materiaalkeuze van rubber en verwerkbaarheid zowel toepasbaar in nieuwe als in bestaande stallen.

------------------------------------------------------------------------ /p>

GEOseed van Kverneland Group Benelux BV

Deze elektrisch aangedreven precisie zaaimachine met gepatenteerde twee dimensionale aansturing maakt het mogelijk om percelen in vier verschillende richtingen te zaaien en schoffelen, waarbij de eigen GPS-coördinaten van elk zaadje worden vastgelegd. Dit garandeert de beste opbrengst door een ideale veldverdeling voor benutting van nutriënten, licht en water en een verlaging in de verwerkingsverliezen. Grote stap voorwaarts voor met name de biologische landbouw.

------------------------------------------------------------------------ /p>

Trekker Werktuig Automatisering van John Deere (Louis Nagel BV)

Dit systeem maakt het mogelijk dat er twee-weg uitwisseling van gegevens plaatsvindt tussen trekker en werktuig via een ISOBUS verbinding. Tijdens het werk laat het systeem toe dat het werktuig bepaalde functies van de trekker aanstuurt om het werken van de chauffeur makkelijker te maken. Een nieuwe trend in de landbouw die gunstig effect heeft op capaciteit, kwaliteit van het werk, optimale belasting machine en brandstofbesparing.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.