Home

Achtergrond

A74 moet Floriade Venlo voor Duitsers bereikbaar maken

De ministers Camiel Eurlings (Verkeer), Tineke Huzinga (Vrom) en Gerda Verburg (LNV) en regionale bestuurders hebben vandaag het definitieve Tracébsluit voor de aanleg van de A74 getekend.

De weg vormt een verbinding tussen het Nederlandse en Duitse hoofdwegennet, en moet Venlo ontlasten.

Nu moet veel (vracht)verkeer nog door de bebouwde kom van die stad, wat leidt tot opstoppingen, verkeersonveilige situaties, stank- en geluidsoverlast. De nieuwe weg moet in 2012 klaar zijn; Venlo organiseert dan de Floriade, de internationale tuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar plaatsvindt.

Op de Floriade worden twee tot drie miljoen bezoekers verwacht, met name uit Duitsland. Duitsland besloot al in 2008 om een snelweg door te trekken tot de Nederlandse grens bij Tegelen; komend najaar wordt daar met de aanleg begonnen. Het Tracébesluit ligt de komende zes weken ter inzage.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.