Home

Achtergrond

Zwarte zaterdag minder druk dan voorheen

De files in Frankrijk hebben vanmiddag om half twee een piek bereikt met een lengte van 650 kilometer.

Dat is minder dan op de vergelijkbare zwarte zaterdag vorig jaar, toen er in heel Frankrijk 870 kilometer verkeer vaststond. De drukte nam na 15.00 uur snel af; een uur later stond er nog 'slechts' 250 kilometer file.

Ook in 2008 (708 kilometer) en 2007 (842) kilometer was het erger gesteld met de verkeersdrukte in Frankrijk op de drukste dag van jaar. Dit meldde de ANWB vandaag.

De langste files stonden in de Rhônevallei op de A7 ten zuiden van Lyon op de bekende Autoroute du soleil. Vooral bij Valence is het raak: daar moesten de auto's over een lengte van 100 kilometer stapvoets rijden tussen Lyon en Orange. Rond Parijs waren er geen problemen.

Elders in Europa leverden vooral de tunnels in de alpenlanden problemen op. De wachttijd voor de Oostenrijkse Tauerntunnel liep aan het begin van de middag op tot zeven uur, aan het eind van de middag nog twee uur. Voor de St. Gotthardtunnel tussen Zwitserland en Italië was de wachttijd korter, in beide richtingen tot twee uur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.