Home

Achtergrond 213 x bekeken

Zwarte Cross laat zich niet kisten door storm

Alles staat gereed om de komende drie dagen circa 130.000 bezoekers van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde te vermaken met stunts, kolderieke motorcrosses, theater en muziek.

De organisatie laat zich niet kisten door het noodweer dat de afgelopen week enorme schade aanrichtte aan tenten en vier gewonden opleverde. Behalve de megatent zijn alle voorzieningen hersteld of vervangen. De organisatie meldde vandaag dat het geplande programma gewoon kan doorgaan.

Er zijn circa 15.000 campingtickets verkocht. Met bont versierde vehikels sloegen talrijke campinggasten donderdag op het feestterein hun kamp al op. Vrijdag wordt de rest verwacht.

De materiële schade bedraagt volgens de organisatie ruim 1 miljoen euro. Het exacte bedrag is nog niet bekend. "We hebben ons eerst gefocust op dit weekeinde. Daarna gaan we ons verdiepen in de cijfertjes'', aldus een woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.