Home

Achtergrond

Zundert: Middenprijs aardbei €3,80 per kilo

Telersorganisatie CLTV Zundert heeft in het eerste halfjaar een gemiddelde aardbeiprijs gerealiseerd van €3,80 per kilo.

Dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse telersorganisatie die product afzet via veiling Hoogstraten. Dat betekent dat Zundert een aardbeienomzet realiseerde van 9 miljoen euro en een productie van 2,3 miljoen kilo aardbeien .De middenprijs ligt ruim een euro per kilo hoger dan de prijzen in 2009. Toen noteerde de organisatie een gemiddelde opbrengstprijs voor telers van €2,75 per kilo.

De telers in de regio Zundert telen voornamelijk in het zomer vollegrondsseizoen. Het aandeel van deze teelt in de totale productie bedraagt circa 66 procent, stelt een woordvoerder. De productie van 2,3 miljoen kilo komt neer op circa een derde van de totale aardbeiverkopen van Hoogstraten.

Zundert vormt met Hoogstraten en de Belgische Fruitveiling (BFV) de coöperatie In-Co. BFV nam recent de aandelen over van Profruco, waarmee BFV fuseerde. Volgens Zundert heeft dat weinig effect op de samenwerking via In-Co.

Of registreer je om te kunnen reageren.