Home

Achtergrond 2 reacties

Zuivelcoöperaties niet veilig voor computerhackers

Computerhackers hebben geprobeerd het netwerk van een bekende Nederlandse zuivelcoöperatie te infiltreren.

Dat laat anti-virusbedrijf Norman tegenover Security.nl weten.

Bij het updaten van een systeem dat de coöperatie voor het beheer van de productie gebruikt, is een virus ontdekt. Het virus, de Conficker worm, zat verborgen in de nieuw te installeren update. De zogenoemde firmware was al bij de leverancier aangepast.

Virusbesmettingen van systemen die gebruikt worden bij het sturen van de productieprocessen, vormen een groot risico. Zo meldt Norman op haar site dat een kaasfabriek van FrieslandCampina vanwege een virus in het verleden 9 uur stil heeft gelegen. Zowel FrieslandCampina als zuivelonderneming Arla is klant bij antivirusbedrijf Norman.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Boerke

    Vroeger vormde vooral boterzuur een risico voor de kaasproductie, tegenwoordig zijn het de computervirussen.

  • no-profile-image

    computer

    Das toch ook een makkie voor ons computer nerds.

Of registreer je om te kunnen reageren.