Home

Achtergrond 396 x bekeken

Zomer in de keuringszaal

In de keuringszaal van de KAVB in Lisse zijn deze week weer vele hoogtepunten te bewonderen, waaruit blijkt dat de bloemen- en plantensector ook voor de zomermaanden heel wat in huis heeft.

Arie C. Koot toont enkele fraaie cultivars van dahlia, zoals de oranje Dahlia 'Market Joy', waarvan de bloemkleur mooi contrasteert met de donkere steel. Hij toont ook de al eerder gepresenteerde D. 'Deveril’ en de lichtrode D. 'Ariko Zsaza'.

Cees Breed toont een forse uitvoering van de dieprode Dahlia 'Nuit d’ Eté' en de gele D. 'Glory of Heemstede'. Andere hoogtepunten in de keuringszaal deze week zijn het prachtige donkerrode siergras Pennisetum setaceum 'Fireworks’, diverse kleuren van Leucocoryne van A. Verschoor en Zn., Chasmanthe, Babiana stricta en Tritonia caxifolia van Dames en Beelen en veel bijzondere producten in de inzending van Cees Breed. Bijvoorbeeld de forse Albuca nelsonii, de witte Arisaema candidissimum, Allium flavium. Een grote Begonia 'Zwitserland' en een forse Tulbaghia.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.