Home

Achtergrond 893 x bekeken

Zijgevel kas weggeblazen

De zijgevel van de kas van Wijnen Paprika’s in Egchel is weggeblazen.

Wijnen Paprika’s uit Egchel bij Helden is een van de zwaar getroffen bedrijven. Volgens Julian Santegoeds, een van de drie directeuren van Wijnen Paprika’s, blies de wind dwars door een van de kassen. De zijgevel is weggeblazen. Zeven hectare gewas is opgegeven. ”We nemen geen enkel risico. We willen voorkomen dat onze afnemers glassplinters in onze paprika’s aantreffen. Daarom ruimen we een grotere oppervlakte gewas dan eigenlijk noodzakelijk is”, zegt hij. Foto Foto Jurgen Mols

Biologisch akkerbouwer André Jurrius uit het Gelderse Randwijk had gvandaag één schooljongen te veel rondlopen. Voor hem geen plek op het wiedbed. De pechvogel liep vooruit om het grofste onkruid met de schoffel te verwijderen. Jurrius had de afgelopen weken tien tot vijftien jongeren ingeschakeld om het onkruid op zijn percelen met witlof, peen en uien te verwijderen. Per werkdag kan een hectare schoon van onkruid worden gemaakt. Vanmiddag was het hele bedrijf onkruidvrij. Jurrius trakteerde koffie met koek.Foto VidiPhoto

Een medewerker van loonbedrijf Dreijerink is mest aan het overpompen uit de kelder van melkveehouder Henny Veldwijk uit Terwolde. "Het gaat om zo’n 40 kuub, genoeg voor 2 hectare weiland”, vertelt Veldwijk. Het weer van de afgelopen dagen is volgens hem beter om mest uit te rijden. "Met het hete weer was het te riskant om mest te injecteren vanwege het risico op verschroeiing van het gras." Foto Ruben Meijerink

Chefkok Jeremy Vermolen laat zien welke gerechten je zoal kunt maken met varkensvlees. De kookdemonstratie wordt gegeven tijdens de officiële opening van de zichtstal van Lambère en Mirella van de Ven in het Noord-Brabantse Vinkel. Afgelopen jaar heeft Van de Ven het zeugenbedrijf uitgebreid. Daarnaast is er op het bedrijf een boerderijterras gerealiseerd met een speeltuin, een groot overkapt terras, een lunchroom en een buitenterras. In de zichtstal kunnen burgers de zeugen en biggen van Van de Ven zien. Foto William Hoogteyling

Taxateurs Kees de Lange en (rechts) en Kees Brug (midden) beoordelen de schade die de hagel heeft veroorzaakt in een perceel zaaiuien van akkerbouwer Evertsen (links) uit Zeewolde. Evertsen heeft zijn gewassen verzekerd bij Vereinigte Hagel. De hagelschade was niet zo ernstig dat het nu al tot uitkering komt. Volgens de taxateurs was het beneden de 10 procent. De geconstateerde schade kan eventueel nog opgeteld worden bij schade die later als gevolg van droogte of een volgende hagelbui ontstaat. Foto Axipress

Medewerkers van Gasunie en aannemer Nacap werken aan een nieuwe gasleiding tussen Swifterbant en Emmeloord. De leiding heeft een doorsnee van 40 centimeter en is 20,5 km lang. De leiding wordt aangelegd vanwege een toenemende vraag naar gas van glastuinders in de Noordoostpolder. Gasunie vestigde een Europees record door een pijpleiding van 2,7 km op een maximale diepte van 32 meter onder NAP-niveau succesvol onder het Ketelmeer door te trekken. Hiervoor werd een boormachine ingezet met een trekkracht van 400 ton. Het eerste gas stroomt naar verwachting in oktober door de leiding. Foto: Alex J. de Haan

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.