Home

Achtergrond

Zeker tien doden bij Loveparade Duisburg

Bij de Loveparade in Duisburg zijn zaterdag zeker tien doden gevallen.

Daarnaast vielen er honderd gewonden. Dit heeft de Duitse politie laten weten. Er was massale paniek uitgebroken in een tunnel. De paniek brak uit terwijl de menigte in de voetgangerstunnel stond te wachten op toegang tot het festivalterrein. Volgens de krant Bild waren 1,4 miljoen mensen afgekomen op het grote dansfeest in het Ruhrgebied.

Degenen die nog op toegang stonden te wachten, zijn met luidsprekers opgeroepen naar huis te gaan. Volgens de politie moet een crisisstaf nu beslissen of het feest doorgaat. Voor de ramp repte Bild, de grootste Duitse krant, nog over "de geilste party ter wereld''. De Nederlandse top-dj Tiësto verzorgde een deel van de muzikale omlijsting op het feestterrein op een voormalig spoorwegemplacement. Hij kon gebruikmaken van een geluidsinstallatie met een vermogen van 750.000 watt, volgens Bild de krachtigste die ooit in Europa is gebruikt.

Voor het evenement was een speciale hymne gecomponeerd, The Art of Love (De kunst van de liefde). Verslaggevers van persbureau dpa ter plaatse meldden 'herrie en veel naakte huid'. Het centraal station van Duisburg moest tijdelijk worden gesloten omdat dronken feestgangers over de rails liepen. De Loveparade is een van de grootste evenementen in het kader van Ruhr.2010: het Ruhrgebied is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.