Home

Achtergrond

Zantedeschia 'Pink Mist' is rijke bloeier

Dat Zantedeschia het in zich heeft om een lange bloeiperiode te realiseren is bekend.

En de bloeitijd neemt toe als wordt uitgegaan van een stevige potplant die de ene bloem na de andere levert. Een maand volop bloei in huis tuin of bloembak is dan snel gerealiseerd. Zoals met de sfeervol getinte Zantedeschia 'Pink Mist' van J.S. Pennings. Zacht crème met een donker hart. Een Zantedeschia die trouwens ook de eigenschappen heeft van een goede snijbloem en dus ook op de vaas uitstekend scoort.

Aan bijzonderheden in de keuringszaal is overigens ook deze week geen gebrek. Zoals een vaas met de prachtig geel/crème Ixia 'Eos' van Kwekerij De Schüllhorn. Op zichzelf een iel gewas dat evenwel op de juiste plaatsen in de tuin voor hoogtepunten zorgt, maar ook goed is voor een leuk gevulde vaas. En datzelfde geldt voor het gewas Triteleia waarvan de nodige cultivars in de keuringszaal te bezichtigen zijn. Onder andere van Boltha B.V.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.