Home

Achtergrond 199 x bekeken

Winst en omzet Agrana groeien door herstel fruitmarkt

Agrana heeft het laatste kwartaal een winst geboekt van 34,3 miljoen euro, tegen 20 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet van de suiker, zetmeel en fruitverwerking steeg 6,8 procent tot 540,5 miljoen. Vooral het fruitsegment van het Oostenrijkse bedrijf, voor 37,5 procent eigendom van Südzucker, presteerde sterk. Mislukte appel- en kersenoogsten leidden weliswaar tot hogere grondstofkosten maar een aantrekkende vraag vanuit Midden-Europa compenseerde dat.

De winst steeg van 5 miljoen in 2009 naar 12,8 miljoen euro, terwijl de omzet bijna 10 procent steeg tot 224 miljoen euro. Het zetmeelsegment rapporteert een omzet van 135,4 miljoen euro, tegen 125,6 miljoen in 2009. De winst steeg door sterk presterende bio-ethanolproductie van 11 tot 15 miljoen.

De omzet van de suikeractiviteiten steeg 3,2 procent tot 181,2 miljoen euro. De suikerprijs onder het quotum is weliswaar gedaald, maar op de wereldmarkt profiteerde Agrana van een aanbodskrapte en dus hoge prijs. De winst steeg tot 6,1 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.