Home

Achtergrond 196 x bekeken

Winst Coca-Cola stijgt

Frisdrankenproducent Coca-Cola heeft in het tweede kwartaal meer winst geboekt.

Frisdrankenproducent Coca-Cola heeft in het tweede kwartaal meer winst geboekt. De nettowinst kwam uit op 2,37 miljard dollar (1,85 miljard euro), vergeleken met 2,04 miljard dollar (1,59 miljard euro) een jaar eerder. Coca-Cola maakte de tweedekwartaalcijfers woensdag bekend.

De gestegen winst was vooral te danken aan een hogere omzet. Die bedroeg 8,67 miljard dollar (6,77 miljard euro), in dezelfde periode een jaar eerder was dat 8,27 miljard dollar (6,45 miljard euro). Ook het volume van de afzet ging omhoog met 5 procent.

De frisdrankenproducent meldde een nettowinst per aandeel van 1,02 dollar. In het tweede kwartaal vorig jaar was dat 88 cent per aandeel. Aandelen Coca-Cola stegen na bekendmaking van de kwartaalresultaten met 1 procent tot 53,70 dollar. De grootste frisdrankenproducent ter wereld is onder meer bekend van drankjes als Diet Coke, Sprite en Fanta.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.