Home

Achtergrond

Windhoos velt honderden bomen rond Deurne

Het noodweer in en om het Brabantse Deurne heeft woensdagavond flink huisgehouden.

Vermoedelijk zijn door de windhoos tussen de vijfhonderd en duizend bomen omgewaaid of zodanig verwoest dat ze gerooid moeten worden. "Het is een natuurramp'', vindt een woordvoerster van de gemeente Deurne donderdag.

Brandweer, aannemersbedrijven, gemeentewerkers en de inwoners van Deurne zijn met man en macht in touw om de ravage op te ruimen. Volgens de woordvoerster zijn alle wegen weer vrij. Het opruimen van de takken en bomen kan dagen in beslag nemen.

Bij het noodweer sneuvelden in de omgeving ook drie kassen en viel op sommige plaatsen de stroom en waterdruk weg. De stroomvoorziening is volgens de gemeente Deurne weer op orde. Ongeveer tien huishoudens zitten nog zonder water. Volgens de watermaatschappij hebben zij aan het eind van de dag weer water.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.