Home

Achtergrond

Wilders werkt aan internationaal netwerk

Geert Wilders bouwt aan een internationale koepel voor organisaties en personen die in zijn ogen net als de PVV "knokken voor vrijheid en tegen de islam''.

Hij streeft ernaar om de zogenoemde International Freedom Alliance (IFA) eind dit jaar te presenteren met geestverwanten in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Dat heeft de PVV-leider donderdag bekendgemaakt. Wilders zegt met prominente personen te werken aan de IFA, maar wil nog geen namen noemen.

De mensen die de IFA wil ondersteunen hoeven niet direct politiek actief te zijn. Volgens Wilders ontbreekt het in veel andere landen aan een geluid zoals de PVV uitdraagt, terwijl daar wel behoefte aan is. Zo wees hij op de Franse en Britse politiek waar rechtse kiezers in zijn ogen de keuze hebben tussen conservatieve of "geen frisse'' extreem-rechtse partijen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.