Home

Achtergrond 164 x bekeken

Wijkagent te weinig in eigen wijk

Wijkagenten werken te weinig in de eigen wijk.

De bedoeling is dat ze 80 procent van hun tijd in hun eigen wijk bezig zijn, maar in de praktijk blijft dit steken bij 65 procent. Dat komt doordat de wijkagenten moeten bijspringen voor onder meer noodhulp en toezicht buiten hun wijk.

Dat blijkt uit een onderzoek dat politieminister Ernst Hirsch Ballin donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De agenten moeten vaak elders de gaten in de roosters komen vullen. Op zich doen de agenten daar niet moeilijk over, maar ze maken zich er wel zorgen over dat ze te weinig aan het werk in hun eigen wijk toekomen.

De problemen zouden verholpen kunnen worden door de politie meer armslag te geven voor noodhulp. Dat voorkomt dat wijkagenten de helpende hand moeten toesteken en ook nog eens met het papierwerk blijven zitten. Wijkagenten zouden ook wel wat meer administratieve ondersteuning kunnen gebruiken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.