Home

Achtergrond

Westfalenpas eind dit jaar ook voor big uit Nederland

Westfleisch gaat ook biggen uit Nederland en Denemarken certificeren met zijn gezondheidsbewijsdocument Westfalenpas.

Het gaat daarbij om biggenkoppels die door Westfleisch worden ingekocht en doorverkocht aan vleesvarkenshouders. Het concern verwacht dat de opname van buitenlandse biggenleveranciers in het systeem eind dit jaar rond is. Volgens het concern is het echter niet de bedoeling om op de Westfalenpassen aan te geven waar de dieren vandaan komen. Dat gebeurt evenmin bij biggen die niet uit het werkgebied van Westfleisch maar wel uit Duitsland komen.

Het certificeringssysteem draait sinds januari 2009. Nu nemen zo’n 200 biggenleveranciers deel aan de monitoring, maar eind dit jaar moeten alle biggen bij Westfleisch van de Westfalenpass zijn voorzien. Het initiatief blijkt buitengewoon zinvol te zijn, vindt het concern. Eén van de belangrijkste voordelen is dat er ook gezondheidsproblemen worden opgespoord die nog geen ziektebeeld veroorzaken. "Hier wordt de betekenis van de Westfalenpas-monitoring als vroeg-alarmsysteem duidelijk", zegt Westfleisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.