Home

Achtergrond 1 reactie

Werkfruit aangeboden bij 18 procent van alle bedrijven

Achttien procent van alle bedrijven met 10 werknemers of meer biedt werkfruit aan.

Dat is 38 procent meer dan een jaar geleden, en vier keer meer dan de doelstelling zoals geformuleerd in 2008, aldus het Groenten Fruit Bureau.

Op jaarbasis wordt via het werkfruit-project, bedoeld om de consumptie van 2 stuks fruit per dag te stimuleren, 138 miljoen stuks fruit afgezet. Het betreft naar schatting 55,2 miljoen appels. De totale marktwaarde is 51 miljoen euro.

In totaal krijgen 1 miljoen werknemers op hun werk regelmatig fruit aangeboden door de werkgever. Driekwart daarvan eet volgens het Groenten Fruit Bureau daadwerkelijk werkfruit. Gemiddeld eet een werknemer 5 stuks fruit per week.

Werkfruit is onderdeel van de Europese appelpromotie"De appel-vrucht van alle plezie" die wordt ondersteund door de Europese Unie. In totaal betreft de financiële inspanning in Nederland over drie jaar 293.800 euro, waarvan de helft door de Europese Unie wordt opgebracht.

Werkgevers betalen de marktwaarde voor het fruit, maar profiteren van een belastingvoordeel.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.