Home

Achtergrond 228 x bekeken

Weinig enthousiasme bij beursgang AgBank

De beursgang van de Agricultural Bank of China (AgBank) in Shanghai heeft vandaag nog niet veel enthousiasme opgeleverd onder beleggers.

De aandelenkoers ging op de eerste handelsdag slechts 0,8 procent omhoog. Analisten gepolst door persbureau Reuters hadden een winst van minstens 5 procent verwacht. AgBank is de laatste van de vier grootste Chinese staatsbanken die naar de beurs is gegaan. Het bedrijf hoopt dat de verkoop van de aandelen ruim 23 miljard dollar (18 miljard euro) oplevert. Daarmee zou het de grootste beursgang ooit zijn.

"Beleggers zijn niet optimistisch over de langetermijnverwachtingen van de Chinese economie en de bankensector'', zei een analist van Changjiang Securities in Wuhan. "Het debuut van AgBank op de beurs in Shanghai weerspiegelt de zorgen over de trage economische groei en de stijgende leningen bij Chinese geldschieters. Dat kan leiden tot een terugval in de financiële markten.'' AgBank maakt vrijdag zijn debuut op de beurs van HongKong.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.