Home

Achtergrond

Week van keuzes voor commissie werelderfgoed

De VN-commissie voor werelderfgoed gaat komende week beslissen welke natuurgebieden en culturele locaties een plekje krijgen op de prestigieuze werelderfgoedlijst.

De zeventiende-eeuwse grachtengordel van Amsterdam dingt ook mee naar een plekje. De commissie vergadert van zondag tot en met dinsdag 3 augustus in Brazilië. Zes natuurgebieden, 24 culturele locaties en twee gemengde locaties dingen mee naar een plekje op de lijst. De commissie kan ja, nee of misschien zeggen tegen een voordracht. Een gebied dat eenmaal is afgewezen, kan nooit meer op de lijst komen.

De grachtengordel zou de negende Nederlandse notitie op de werelderfgoedlijst zijn. Onder meer het opgedroogde eiland Schokland (Flevoland), het Rietveld Schröderhuis in Utrecht en de Waddenzee hebben al een plekje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.