Home

Achtergrond 213 x bekeken

Warmte en regen leiden tot vissterfte

De warmte, droogte en daarna hevige regenval van de afgelopen tijd is schadelijk geweest voor de vispopulatie in diverse waterschappen verspreid door Nederland.

Met name hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden in Houten heeft veel last van vissterfte, zo heeft de Unie van Waterschappen woensdag laten weten.

Door de warmte van de afgelopen weken bevat het water minder zuurstof en door de flinke regenbuien is er op verscheidene plaatsen in Nederland rioolwater in het oppervlaktewater terechtgekomen, wat de vispopulatie ook geen goed doet.

De problemen zijn volgens de Unie door het hele land, zoals bij het hoogheemraadschap Delfland en waterschap Velt en Vecht. Bij Waalwijk is door de regen het rioolwater afgelopen weekeinde in de waterlopen terechtgekomen waardoor er veel vissen zijn gestorven en er ook de nodige stankoverlast is.

Een woordvoerder van de Unie van Waterschappen liet weten dat de regionale waterschappen druk bezig zijn met het verversen van de wateren en ook met het verwijderen van kroos om verdere vissterfte te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.