Home

Achtergrond 292 x bekeken 1 reactie

Wantrouwen LTO en Ocap neemt toe

Het wantrouwen tussen LTO en CO2-leverancier Ocap neemt toe.

Ocap heeft LTO Noord Glaskracht onder druk gezet juridische hulp aan leden over leveringsproblemen bij Ocap te staken. Ocap wil niet met LTO onderhandelen zolang de organisatie leden juridisch adviseert. Dat blijkt uit een brief aan afnemers. Ook heeft Ocap een akkoord voor een onafhankelijk onderzoek in de ijskast gezet.

Volgens LTO Noord Glaskrachtvoorzitter Westland Jos van der Knaap zou een onafhankelijk onderzoeker bij Ocap mogen onderzoeken of Ocap inderdaad voldoende doet om de leveringen te garanderen. Beide partijen verschillen hierover van mening.

Volgens Van der Knaap geeft Glaskracht telers geen juridische ondersteuning, maar coördineert het wel de activiteiten van leden. Ook geeft Glaskracht rechtsbijstandsverzekeraars advies over de kwestie. Een onbekend aantal telers zoekt rechtsbijstand in mogelijke claims tegen Ocap.

Eén reactie

  • no-profile-image

    pietje pluk

    Heren tuinders, volgens mij is het duidelijk. OCAP heeft geen goede afspraken gemaakt met Shell. Shell had veel beloftes gedaan die ze maar deels nakomen en ook OCAP moet nog verbeteren. Toch moeten we wel goed beseffen dat we een supersysteem hebben wat uniek is in de wereld!! Het is een inovatief project en natuurlijk heeft dat aanloopproblemen, maar we kunnen dit soort procedures gaan starten of er keihard aan gaan werken om het beter te krijgen. Zonder OCAP ben je wel direct klaar met energiebesparen en wordt je binnen afzienbare tijd wellicht te duur.

Of registreer je om te kunnen reageren.