Home

Achtergrond 366 x bekeken 10 reacties

Wakker Dier ten strijde tegen C1000

Wakker Dier gaat in spotjes op de radio klanten van C1000 wijzen op "diervriendelijke weekaanbiedingen'' bij concurrerende supermarkten.

De organisatie is vandaag een wekenlange campagne begonnen tegen het "voortdurende gestunt met industrievlees en het vrijwel ontbreken van diervriendelijke aanbiedingen bij C1000''.

Volgens Wakker Dier is C1000 "de kiloknallerspecialist'' en verkoopt deze super vlees voor minder geld dan de gemiddelde prijs van kattenvoer van 4,12 euro per kilo. Met diervriendelijk biologisch vlees behoort C1000 evenwel tot de duurdere winkels, aldus Wakker Dier. Volgens de organisatie was vorig jaar bijna een kwart van het vlees dat de supermarkten verkochten in de aanbieding. In 2008 was dat nog bijna 20 procent.

C1000 noemt de campagne van Wakker Dier "vervelend'' en beraadt zich over stappen. "Als wij vlees in de aanbieding doen, is dat geen concessie aan de kwaliteit. Wij vinden het vervelend dat we zo worden neergezet. Wij hebben het dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. C1000 heeft een voortrekkersrol vervuld bij het stoppen van castratie van varkens. We zijn gestopt met het verkopen van paling. Wij hebben zeker oog voor dieren'', zegt een woordvoerster van C1000.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  eet meer

  wakker dier maakt reclame voor biologisch vlees wat in de aanbieding is .....?? Maw van wakker dier mogen boern noooooit wat verdienen......eikels zijn het

 • no-profile-image

  sjeng

  een betere reclame kan c1000 niet krijgen. Heel veel aandacht voor de aanbiedingen betaald door derden

 • no-profile-image

  Bioboeren

  Wat Wakker Dier doet is top. Gewoon vlees minder mee stunten het is een waardevol product en meer promotie voor biologisch vlees. Dat is wat ze willen én wat de boeren ook moeten willen volgens mij. Een goede en eerlijk prijs voor een goed eerlijk product waarbij iedereen in de keten nog wat verdient en niet zo weggeven aan de consument. Zo hoort het!

 • no-profile-image

  vlees van boerderij

  ik koop ook zelden vlees, slacht mijn eigen dieren, zit niet 40 procent water en kleurstoffen in, dus kwaliteit is gigantisch hoger dan biologisch vlees in de supermarkt. dit is wat heel veel consumenten niet weten, wat de industrie, en dus niet de boer, in het vlees spuiten.

 • no-profile-image

  bellen@hotmail.com

  wakker dier:
  namens onze kat: hartelijk dank!
  wij gaven haar altijd kattenvoer, maar zijn nu overgestapt op kipfilet van c1000 want het blijkt uit uw advertentie dat het voordeliger is om de kat kipfilet te geven dan kattenvoer.
  dus nogmaals dank!

 • no-profile-image

  koetje

  Het is eigenlijk te zot voor woorden dat een club als WD deze kar moet trekken.Hebben wij als boeren hier geen standsorganisaties voor?Stunten met alle voedsel zou bij de wet verboden moeten worden en niet alleen met vlees maar ook met zuivel,groente,fruit enz.

 • no-profile-image

  down under

  Goe bezig Karel!!! En dit is cynisch bedoeld. Door dit soort consumenten gedrag gaat meteen alle milieu voordeel weer verloren! Vooropgesteld dat je met de auto gaat? (wat ik aanneem anders zou je wel geschreven hebben: hiervoor moet ik wel 20 minuten langer fietsen)

 • no-profile-image

  nuchtere

  piet wisse en karel snappen het niet helemaal. karel en piet willen graag goed vlees en biologisch vlees kopen voor een lage prijs. c 1000 heeft immers wel biologisch vlees, maar dit is duurder. dit is in elke winkel zo. wees blij dat c 1000 met goedkoop vlees stunt en niet met biologisch of beter dierwelzijn vlees, het laatste waar ik mijn bedenkingen bij heb. het is bij elke winkel zo, en c 1000 is niet anders dan anderen, moet zijn winst ook maken, en andere winkels stunten weer op andere produkten waar ze mischien op verliezen. waar de consument graag op wil bezuinigen, daar gaan de winkels op stunten, zo simpel is het.

 • no-profile-image

  Karel

  Ja, ik ga al naar een ander dorp voor mijn inkopen. Daar moet ik wel 20 minuten langer voor rijden. Jammer van de brandstof. Maar ja....dierenwelzijn gaat voor. Overigens koop ik dan maar zeer zelden vlees.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Super Karel, daar heeft de agrarische sector wat aan! En dat bedoel ik niet cynisch. Als je wil betalen voor dierwelzijn, heel erg graag.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.