Home

Achtergrond 196 x bekeken

Vrijwilligers gaan schildpadeieren redden

Amerikaanse vrijwilligers gaan de komende weken tienduizenden schildpadeieren verplaatsen om te voorkomen dat de jonge schildpadden die uit de eieren komen in de enorme olievlek voor de Amerikaanse kust belanden.

Zodra de beestjes uit het ei kruipen, zullen ze worden vrijgelaten in de Atlantische Oceaan. De vrijwilligers moeten de eieren met de hand rapen. Volgens schattingen zullen in totaal 70.000 eieren worden verplaatst. Er zijn ongeveer zevenhonderd nesten in het getroffen gebied en elk nest heeft zeker honderd eieren, aldus een woordvoerster van de dierenbeschermers vrijdag.

De eieren zullen met speciale vrachtwagens naar een opslagruimte worden getransporteerd. Daar komen ze in couveuses terecht. Na een dag of vijftig kruipen de baby schildpadden uit het ei. De vrijwilligers zetten ze dan weer uit.

Op de reddingsactie is kritisch gereageerd. Het is tegennatuurlijk om de dieren op een andere plek uit te zetten, aldus de tegenstanders van het plan. De natuurbeschermers zijn zelf ook niet gecharmeerd van het plan, maar stellen dat ze niet anders kunnen. Als de eieren blijven liggen "leidt dat zeer waarschijnlijk tot het verlies van alle jonge schildpadden in de Golf van Mexico''.

De meeste soorten zeeschildpadden zijn bedreigd. De dieren hebben het momenteel zeer zwaar in de Golf van Mexico. De schildpadden komen om door de olie, of sterven in de vuurzee die ontstaat als de olie op zee wordt verbrand. Tot nog toe zijn al zeker 430 zeeschildpadden omgekomen door de olieramp.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.