Home

Achtergrond

Vragen rond faillissement handelaar Ferro Agriculture

Het faillissement van handelsbedrijf Ferro Agriculture levert nog steeds veel vragen op, blijkt uit reacties van betrokken organisaties.

Het faillissement werd vorige week uitgesproken door de rechtbank van Breda.

Een onderzoek naar het faillissement is gaande. Dat onderzoek is nodig om meer duidelijkheid te scheppen over het plotselinge faillissement, want begin dit jaar leek er nog geen vuiltje aan de lucht.

"Er zijn grote vraagtekens rond het handelen van directeur Ferry van Overveld", zegt Marcus Bijloo, advocaat bij Van den Hollander. "Hij heeft tot het einde toe mooi weer gespeeld naar zijn relaties, maar uiteindelijk zelf een faillissement aangevraagd."

Op het moment dat Van Overveld een faillissementsaanvraag deed hebben aardappelhandelaren beslag laten leggen op Ferro Agriculture. "Van Overveld heeft dankzij zijn eigen aanvraag voor een faillissement de mogelijkheid om een doorstart te maken met de bedrijfsonderdelen die het wel goed deden", meldt Bijloo.

Of schuldeisers nog iets terugzien wordt pas duidelijk na het onderzoek. De handelaren die beslag lieten leggen op Ferro kregen gisteren meer te horen over de stand van zaken bij Ferro.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.