Home

Achtergrond

Vooral drukte op buitenlandse wegen

Nederlandse vakantiegangers die komend weekeinde met de auto op reis gaan zullen vooral op de buitenlandse snelwegen te maken krijgen met verkeersopstoppingen, verwacht de ANWB.

In eigen land voorziet de toeristenbond vrijdag weinig grote problemen op de weg, al zal vanaf het middaguur het aantal files wel toenemen.

Na de regio midden eind vorige week, is vrijdag de regio noord aan de beurt. Voor 925.000 Nederlanders begint de zomervakantie. De ANWB verwacht files op knelpunten als A1, A28 en A50. Ook op de A2 Amsterdam - Den Bosch zal het erg druk zijn. Bovendien vindt een groot aantal publieksevenementen plaats: North Sea Jazzfestival in Rotterdam, concerten van André Rieu in Maastricht, het dance-festijn Q-Dance in Amsterdam en Bospop in Weert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.