Home

Achtergrond

Voor het eerst hoogspanningsmasten omgeblazen

In het noodweer van woensdag zijn tussen Doetinchem en Ulft vijf hoogspanningsmasten omvergeblazen.

Volgens een woordvoerder van netbeheerder TenneT is dat in Nederland voor zover bekend nog nooit gebeurd. De masten van ongeveer 40 meter hoog stonden op zo'n 200 meter van de camping in Vethuizen waar zo'n twintig caravans werden weggeblazen en een vrouw om het leven kwam.

Door de omgevallen masten heeft een deel van de Achterhoek ongeveer een uur zonder elektriciteit gezeten. TenneT wist de stroomvoorziening via een omleiding langs Winterswijk te herstellen.

Volgens de zegsman zijn de masten "robuust'' en berekend op extreme weersomstandigheden. "Het is redelijk extreem wat hier is gebeurd. Het is bij mijn weten nog nooit voorgekomen dat er een mast is omgewaaid, laat staan vijf.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.