Home

Achtergrond 163 x bekeken 3 reacties

Voedselverkopers in de fout bij Vierdaagse

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zestig waarschuwingen en twee boetes uitgedeeld aan ondernemers die zich niet aan de voedselvoorschriften hielden.

Dat meldde de autoriteit maandag. Controleurs bezochten in Nijmegen en langs de route van het wandelevenement in totaal 188 bedrijven waar levensmiddelen werden verkocht. In veel gevallen werd bederfelijke etenswaar bij een te hoge temperatuur bewaard. In sommige gevallen bewaarden ondernemers eten bij temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius, waar 7 graden het maximum is.

Ondernemers kregen uitleg en een waarschuwing, plus een boete bij herhaling. De waarschuwingen hielpen volgens de nVWA; tijdens de tweede helft van de Vierdaagse nam het aantal geconstateerde overtredingen af.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Broodje tartaar met vliegeneitjes!

 • no-profile-image

  wandelaar

  Broodje diaree!

 • no-profile-image

  gert

  Broodje salmonella

Of registreer je om te kunnen reageren.