Home

Achtergrond 148 x bekeken

Vierdaagse neemt maatregelen tegen hitte

De marsleiding van de Vierdaagse laat extra water aanrukken in verband met de verwachte hitte waarmee wandelaars dinsdag te maken krijgen.

Ook mogen deelnemers 's ochtends een uur tot anderhalf uur eerder starten om de hoogste temperaturen 's middags te vermijden. Dat maakte de organisatie maandag bekend.

De verwachting is dat de temperatuur dinsdag oploopt naar 33 graden. De marsleiding richt daarom drie extra waterpunten in langs de tweede helft van het parkoers. Ook vraagt de organisatie omwonenden gul te zijn met het uitdelen van water aan de lopers. Het wandellegioen trekt dinsdag door de Betuwe.

De Vierdaagse waarschuwde zondag al voor de te verwachten hitte en raadt wandelaars aan goed te drinken en te zorgen voor bescherming tegen de zon.

De organisatie heeft noodplannen klaarliggen voor extreme weersomstandigheden. De plannen zijn het gevolg van de afgelaste Vierdaagse van 2006, toen de Vierdaagse na één dag werd afgebroken wegens de enorme hitte. Er overleden toen twee wandelaars, mede door het extreem warme weer.

Zondag en maandag staan in Nijmegen tienduizenden wandelaars die hun startbewijzen afhalen. De wandeltocht zorgt voor zeer drukke wegen in en rond de Waalstad. De organisatie verwacht dat dinsdagochtend ongeveer tussen de 40.000 en 45.000 mensen van start gaan voor de 94e Vierdaagse.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.