Home

Achtergrond 212 x bekeken 7 reacties

Vier op de tien kiezers willen Paars-plus

Ruim vier op de tien kiezers hebben een voorkeur voor een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks.

Dat blijkt zondag uit de peiling van Maurice de Hond, een dag nadat de paars-pluspartijen hebben besloten om komende week te beginnen met onderhandelingen over een nieuw kabinet.

Bijna een even grote groep, 43 procent, ziet liever dat VVD, PVV en CDA een kabinet gaan formeren. Direct na de verkiezingen van 9 juni is ook als eerste geprobeerd deze coalitie te smeden met de grootste partij, VVD, en de grootste winnaar, PVV, maar dat mislukte.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Bijna een even grote groep ????? Is vier op de tien meer of minder dan 43%? Een MEERDERHEID wil centrum-rechts, maar daar wil Mare Hajesteit niet aan.

 • no-profile-image

  exact

  Kritische lezer, dat gekonkel is onlosmakelijk verbonden aan politiek. De mate waarin het voor paars-plus moet plaatsvinden zal echter van ongekende omvang moeten zijn. Ik wil het ook anders zeggen: ze zullen zoveel compromissen moeten sluiten dat alle beloftes tot leugens omgetoverd worden.

 • no-profile-image

  sjeng

  het is en blijft een gekozen communisme.
  We hebben de afgelopen jaren de puinhopen van 8 jaar paars opgeruimd en nu komt er nog een PLUS achter ook.
  Ramp wordt niet te overzien.
  Rutte: overloper.

 • no-profile-image

  Max Levi

  Geheel terecht. Je wilt niet met een nazaat van de NSB in een regering zitten.Let op: de NSB was nationaal socialistisch. De PVV is ook nationalistisch en op veel punten links. Kom dus niet met het smoesje aan dat dit allemaal onzin is.....

 • no-profile-image

  exact

  Het gaat er niet meer om wat H.M. of wij willen. We hebben verkiezingen gehad, waarbij iedere partij 'spijkerharde' standpunten innam. Hoe kunnen deelnemende partijen paars-plus verkopen aan hun achterban? Als dat lukt dan is het verderfelijke achterkamertjesgekonkel weer helemaal terug van weg geweest. Op een andere manier kun je zo'n regering nooit uitleggen.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Is het achterkamertjesgekonkel ooit weggeweest dan, Exact?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ach het is maar een peilinkje van die Rode Hond, zijn we al weer vergeten hoever hij er wel niet naast zat tijdens de laatste verkiezingen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.