Home

Achtergrond 176 x bekeken

Verhagen bepleit onderzoek naar middenkabinet

CDA-fractieleider Maxime Verhagen heeft bij informateur Ruud Lubbers gepleit voor een onderzoek naar de vorming van een middenkabinet van CDA, VVD en PvdA.

Maar tot zijn spijt heeft hij geconstateerd dat de PvdA een blokkade heeft opgeworpen. Verhagen zei dat vandaag na een gesprek met Lubbers in het gebouw van de Eerste Kamer. Hij noemde het onverantwoord dat de PvdA een dergelijk veto heeft uitgesproken, net als tegen het nemen van enkele maatregelen in deze crisistijd. "Dat valt me bitter tegen van de PvdA'', aldus de christendemocraat.

Onderhandelen over een rechts kabinet met de VVD en PVV heeft volgens Verhagen geen zin als de PVV niet eerst bepaalde onderwerpen loslaat of aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Hij noemde onder meer de door de PVV voorgestelde belasting op het dragen van hoofddoekjes en de beginselen van de rechtsstaat.

De CDA'er wil de vragen die Lubbers hem heeft gesteld, eerst voorleggen aan zijn fractie. "Ik sluit niets uit'', zei hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.