Home

Achtergrond 297 x bekeken

Verbod op onttrekken water in Twente

Het Twentse waterschap Regge en Dinkel verbiedt vanaf komende woensdag iedereen in Twente oppervlaktewater te onttrekken voor bijvoorbeeld het bevloeien van weilanden.

Het waterschap neemt de maatregel vanwege de aanhoudende droogte in deze regio. De waterstanden in beken en sloten is op sommige plekken tot een kritisch niveau gedaald, zo maakte de waterbeheerder vandaag bekend.

De maatregel betekent bijvoorbeeld dat landbouwers en natuurbeheerders niet meer hun arealen kunnen bevloeien met behulp van oppervlaktewater. In hoeverre dit schade gaat opleveren, is nu nog onduidelijk. Drinkwater voor vee op het land mag nog wel uit sloten en beken worden gehaald omdat het kleine hoeveelheden betreft. Het waterschap zal actief controleren op overtredingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.