Home

Achtergrond 6 reacties

Veetransporteurs beboet voor te weinig stahoogte

De Algemene Inspectiedienst heeft woensdag vier veetransporteurs beboet bij een controle in de regio Amsterdam. In drie vrachtwagens bleek dat de dieren niet goed rechtop konden staan.

Een aantal dieren had zich daardoor verwond.
Een vierde transporteur kreeg een waarschuwing omdat niet op de wagen was aangegeven dat het ging om transport van levende dieren. In één geval was de wagen hoger dan vier meter, wat niet is toegestaan.

In totaal werden zeven transporten gecontroleerd, die onderweg waren naar een slachthuis. Alle transporten mochten na controle worden voortgezet naar de slachterij. Bij de controles werd onder andere gelet op de naleving van de Europese Transportverordening.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Als ervaren transporteur van oa olifanten en giraffen per dieplader stel ik voor dat we vannaf heden de varkens en koeien in houten open kooien steken bij dit weer op diepladers vergund voor uitzonderlijk vervoer voor hoogte bv mestvarkens 3 lagen van 3x2 meter hoog .

 • no-profile-image

  H.W. de Vries

  Die veetransporteurs zijn criminelen van het ergste soort. Wat een tuig zeg. Dieren op elkaar gepropt in veel te kleine snikhete ruimtes. Op weg naar de dood. Mensen die zulk werk doen zijn geen mensen maar de verpersoonlijking van de duivel zelf.

 • no-profile-image

  down under

  ----- In één geval was de wagen hoger dan vier meter, wat niet is toegestaan.
  ------ Moet niet gekker worden, krijgen de dieren meer ruimte, wordt de transporteur bestraf omdat ie ze die ruimte geeft!!

 • no-profile-image

  eerlijk

  Ja H.W. De Vries... DAt is heel anders dan met zijn alle in een propvolle bus, tram of metro.Op weg naar een volle feesttent. Of met zijn alle in de fille om op een prop vol strand te gaan liggen bakken in de zon. Of in een hete auto je hondje vergeten of je kind nee dat zijn toch wel dingen die bij volgens jou normale mensen niet voorkomen.....of toch juist wel....

 • no-profile-image

  boer

  agenten en andersoortige controleurs en bonnenschrijvers komen als eikels uit de boom vallen. De hele winter en herfst zijn ze nergens te bekennen, maar zodra de zon door de wolken komt en de temperatuur boven de 20 graden is, staan ze weer op elke hoek van de straat te controleren, laseren of ons op een andere manier lastig te vallen. Wees dan een vent en ga ook in de winter in de kou met die laser of met je bonnenboekje naast de weg staan. Wat doen die lui trouwens in de winter? Iemand een idee?

 • no-profile-image

  veetransporteur

  Geachte heer de vries, wat een onzin kraamt u uit zeg!!! kan zien dat u al een tijdje niet buiten bent geweest. Ik rij elke dag 2 vrachten mestkalveren naar de slachterij en wordt ook af en toe gecontroleerd door mensen die alleen theorie lesjes gekregen hebben. Altijd is het bij mij in orde. Dat er misschien collega's tussen zitten die zich niet altijd aan de regels houden maar een vergelijking met de duivel gaat mij ver. Kom een keer mee zou ik zeggen!! Zo ga nu lossen, kan er voor!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.