Home

Achtergrond 311 x bekeken

Veel hoogtepunten in keuringszaal

In de keuringszaal van de KAVB zijn deze week veel hoogtepunten te bewonderen.

Van het uitgebreide zomerbollen sortiment wordt veel getoond. Uiteraard in kwaliteiten die het showen op zo’n keuring recht doen. Zoals het vaasje met gemengde cultivars van Babiana stricta van Dames en Beelen. In feite het enige van de ongeveer vijftig soorten die in Nederland in de handel zijn. Prachtige kleuren, mooie kammen die veel bloei in het vooruitzicht stellen en vooral in de tuin (border) uitstekend zijn toe te passen.

Andere hoogtepunten worden deze week gevormd door een serie Rhodoxis in diverse kleuren van Jaap Duijs, diverse soorten Allium waaronder A. 'Twinkling Stars' van G. Turk, Agapanthus 'Dr. Brouwer' van Kees Bleeker en J.M.J. Zwetsloot en Agapanthus 'Blue Mistery' van Th. P. Warmerdam.

Verder noemen we uit de veelheid aan producten uit de inzending van van Cees Breed onder meer de gele decoratieve Dahlia 'Glory van Heemstede', witte Arisaema candidissimum, de rood/witte Lilium 'Netties Pride'. Zonder stuifmeel, maar dat is er afgelopen weekend in de felle buiten finaal afgeregend. En dan zijn er ook nog diverse lelies, waaronder de grote oranje Lilium 'Vera Cruz ' van P. Bakker en een Eucomis zaailing van Chr. Van der Salm en Zn. Kortom: een keuringszaal vol hoogtepunten in geur en kleur!

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.