Home

Achtergrond 207 x bekeken

Veel flauwtes bij finish Vierdaagse

Bij de medische hulppost van het Rode Kruis bij de finish van de Vierdaagse melden zich dinsdagmiddag veel wandelaars die last hebben van flauwtes of die onwel zijn geworden.

Volgens een woordvoerster gaat om enige tientallen wandelaars. "Alles is echter onder controle'', aldus een woordvoerster. De wandelaars worden op de hulppost weer op de been geholpen. "Als wandelaars over de finish zijn gekomen, gaan ze eerst even lekker zitten. Als zij dat in de zon doen, krijgt de warmte alle kans en liggen flauwtes op de loer.'' Het Rode Kruis is met meer dan vierhonderd vrijwilligers actief rond de Vierdaagse.

Op de hulpposten langs de route valt de drukte vooralsnog mee. Op de Waalbrug is het druk met wandelaars die na hun wandeltocht terugkeren naar Nijmegen om de finish te halen. Op de Wedren ontspannen de wandelaars zich.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.