Home

Achtergrond 283 x bekeken

Veehouders in het zuiden van het land beregenen de mais

De maisplanten in het zuiden van het landen worden beregend.

Het is zeer uitzonderlijk dat beregening van mais zoals hier nodig is in het ten zuiden van Venray gelegen Veulen. De langdurige droogte vormt dit jaar een serieuze bedreiging voor de maisopbrengst. De langdurige kou in de maand mei zorgde voor een trage start van de groei. Nu is een tekort aan vocht het probleem. In de rest van het land lijken veehouders nog te wachten met beregenen. De neerslagverschillen zijn groot. Na het weekeinde neemt de kans op buien toe. Foto Ge Hirdes

Een medewerker van Geurts' Conserven in Dodewaard controleert in een koudebestendig pak de inhoud van een ton Spaanse aardbeien in een vriescel bij -20 graden Celsius. Voor Geurts zijn het hoogtijdagen. De verse vruchten worden voor verwerking tot onder meer jams opgeslagen. Het bedrijf produceert jaarlijks ongeveer 25 miljoen potten jam en appelmoes, die voor het grootste deel aan Nederlandse supermarkten worden verkocht. Van de productie gaan 15 procent naar het buitenland. Foto VidiPhoto

Jeroen Kemper hield vandaag open dag in de splinternieuwe vleeskuikenouderdierenstal voor 18.500 dieren. De pluimveehouder uit het Overijsselse Ambt Delden kreeg begeleiding bij dit project van Forfarmers. De stal is hypermodern uitgevoerd. Zo is er een dubbele rij Jansen legnesten, een voersysteem met middenvulling en een warmtewisselaar. De winddrukkappen zijn opklapbaar uitgevoerd. Verder maakt Kemper gebruik van een automatisch graanstrooisysteem met een transportplateau. Foto Eric Brinkhorst

Door een brand op een kippenbedrijf in Middelbeers (Noord-Brabant) zijn vanmiddag ongeveer 75.000 kippen gedood. Het vuur ontstond door nog onbekende oorzaak in een stal met 60.000 kippen en sloeg op de valreep over naar een tweede schuur met 15.000 kippen. De twee stallen zijn volledig uitgebrand, aldus woordvoerders van de brandweer. Foto ANP

Israëlische diensten verwijderen een illegaal irrigatiesysteem in een Palestijnse tomatenkwekerij. Zij doen dat onder begeleiding van Israëlische militairen. De Israëlische actie vond plaats bij de stad Hebron op de Westbank, nabij de Israëlische nederzetting Kiryat Arba. De Israëlische grenspolitie spreekt over een illegaal irrigatiesysteem. De Palestijnen kampen met een ernstig watergebrek. Vorig jaar concludeerde de Wereldbank dat dit het gevolg is van Israëlische restricties, maar ook van Palestijns mismanagement. Per inwoner van de bezette Palestijnse gebieden is de beschikbaarheid van water een kwart van die van Israëliërs, concludeerde de Wereldbank. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.