Home

Achtergrond 234 x bekeken

Varkensstapel in Duitsland ontwikkelt stabiel

De varkensstapel in Duitsland ontwikkelt zich stabiel.

Dat valt op te maken uit de resultaten van de nieuwe in mei uitgevoerde telling door het Duitse statistiekbureau. Uitgaande daarvan telde de varkensstapel ruim 26,5 miljoen dieren, waarvan ruim 2,2 miljoen zeugen.

Dat de totale varkensstapel in vergelijking met de voorlaatste telling van november 2009 met 1,1 procent is teruggelopen is volgens de statistici puur het gevolg van een wijziging van de methodiek, waarbij voor de eerste keer 20.000 kleine bedrijven met vijftig varkens en minder van de meldingsplicht zijn bevrijd.

Ruim 17 miljoen ofwel tweederde van de varkens staat op bedrijven van 1.000 dieren en meer. Van zulke bedrijven zijn er in Duitsland 8.600. Daarentegen zijn er nog 10.800 bedrijven met minder dan 250 varkens.

Deze bedrijven houden rond de 1,4 miljoen varkens ofwel slechts 5,2 procent van de totale varkensstapel.

Of registreer je om te kunnen reageren.