Home

Achtergrond 1 reactie

Varkenshouders ontduiken PVV-heffing bij export

Varkenshouders die rechtstreeks varkens en biggen exporteren, ontduiken de verplichte PVV-heffing.

Dat meldt het productschap. Het schap houdt het nog op een misverstand en gaat extra informatie verspreiden. Als dat onvoldoende werkt volgt intensivering van de controle, waarschuwt het. Export van biggen vanaf het primaire bedrijf is de laatste jaren fors gestegen. In veel gevallen regelt de handelaar/exporteur alle exporthandelingen, zoals de keuringsaanvraag en het invullen van het gezondheidscertificaat.

Het PVV heeft doorgaans als afrekenpunt voor de PVV-heffing te maken met de slachterij en de exporteur van levend vee, die de heffing mogen verrekenen met de varkenshouder. Een varkenshouder die zelf exporteert moet periodiek aangifte doen over het aantal geëxporteerde dieren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    r.k.

    pardon, wat voor toegevoegde waarde heeft het pvv voor het exporteren van levende have!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.