Home

Achtergrond

Vakgroep NVM verwacht stabiele quotumprijs

De vakgroep Agrarisch en Landelijk Vastgoed van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) verwacht dat de prijs voor melkquotum stabiel zal blijven.

”Het zal mij niet verbazen als de quotumprijs op niveau blijft”, zegt voorzitter Harry Boertjes. NVM merkt dat melkveehouders belangstelling houden om melkquotum te kopen. ”Zij zien de investering in quotum niet alleen als het kopen van productierechten die in vijf jaar afgeschreven zijn. Ze zien het ook als investering in de positie van hun bedrijf. Door nu quotum te kopen biedt het mogelijkheden om de schaalvergroting op het bedrijf door te zetten.”

Hij merkt dat veel melkveehouders verwachten dat er een nieuwe vorm van productiebeperking komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.