Home

Achtergrond 149 x bekeken

Vakanties leiden tot topdrukte op Schiphol

Schiphol verwacht vandaag wederom topdrukte. De luchthaven verwerkt naar verwachting rond de 158.000 passagiers die vertrekken, overstappen of arriveren. Het is door de vakantieperiode het drukste weekeinde van het jaar.

In totaal ziet de luchthaven deze dagen ruim 475.000 passagiers voorbijkomen. Dat zijn er ongeveer 22.000 meer dan in het drukste weekeinde vorig jaar, liet een woordvoerster weten. De stijging is volgens haar te danken aan onder meer het afschaffen van de vliegtaks en het feit dat het economisch iets beter gaat, waardoor mensen weer vaker op vakantie gaan.


Schiphol adviseert reizigers op tijd naar de luchthaven te komen, aangezien de wachttijden langer zijn dan normaal. Vrijdag was de drukste dag. Toen verwerkte de luchthaven rond de 160.000 passagiers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.