Home

Achtergrond

Vakantiefiles weekeinde vooral in buitenland

Automobilisten die dit weekeinde op vakantie gaan, zullen hier en daar in Nederland wel wat drukte tegenkomen, maar de ANWB verwacht dat de files dit weekeinde vooral in het buitenland zullen staan.

Vakantiegangers die met de auto in eigen land op pad gaan, zullen zaterdag en zondag niet helemaal filevrij rijden, aldus de ANWB. Nederlandse evenementen als het North Sea Jazz Festival in Rotterdam, concerten van André Rieu in Maastricht en het dancefestijn Q-Dance in de Amsterdam ArenA en Bospop in Weert zouden wel eens voor files kunnen zorgen.

In Frankrijk lopen automobilisten kans op filerijden in de Rhône-vallei op de A6/A7 en ook op de A10 bij Orléans. De ritten in de Tour de France zaterdag in de Jura en zondag naar Morzine Avoriaz in de Franse Alpen zullen plaatselijk voor veel extra drukte zorgen.

In Duitsland zorgt het begin van de schoolvakanties in het noorden en oosten voor volle autowegen, aldus de ANWB. De ANWB verwacht de grootste drukte zaterdag in het noorden bij Hamburg en Bremen en in het zuiden in de wijde omgeving van München.

In Oostenrijk vormt de A10 Salzburg-Villach het grootste knelpunt. Vorige week zaterdag stond er door werkzaamheden meer dan 20 kilometer file tussen Salzburg en Villach. Voor vakantiegangers in Zwitserland onderweg naar het zuiden dreigt urenlange vertraging voor de St Gotthardtunnel (A2).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.