Home

Achtergrond 162 x bekeken

VS wijzen Bouterse op beginselen democratie

De Verenigde Staten hebben dinsdag in een verklaring laten weten dat zij druk zullen uitoefenen op de nieuwe Surinaamse regering van de maandag gekozen president en oud-dictator Desi Bouterse om de corruptie aan te pakken en de democratische grondbeginselen te respecteren.

Ook respect voor mensenrechten en de wet is een vereiste om de relatie met de VS goed te houden. Washington heeft te kennen gegeven de uitslag van de vrije en eerlijke verkiezingen te respecteren.

De 64-jarige Bouterse wordt op 3 augustus beëdigd en zal zijn nieuwe kabinet naar verwachting half augustus presenteren. In 2007 begon het proces tegen Bouterse en 24 andere verdachten die een rol bij de Decembermoorden zouden hebben gespeeld. In Nederland is hij eerder veroordeeld wegens drugshandel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.