Home

Achtergrond

Uitstoot broeikasgas blijft gelijk

Ondanks de aanhoudende economische crisis is de wereldwijde uitstoot van het broeikasgas kooldioxide (CO2) vorig jaar gelijkgebleven.

Dat heeft het Planbureau voor de Leefomgeving berekend.

Het is voor het eerst sinds 1992 dat de wereldwijde uitstoot van CO2 niet is gestegen. Dat komt vooral voor rekening van de geïndustrialiseerde landen. De daling in deze landen werd teniet gedaan door een stijging van de CO2-uitstoot in economische groeilanden China en India.

In de geïndustrialiseerde landen daalde de uitstoot in 2009 met 7 procent. Zij liggen daarmee op koers om de Kyoto-normen te halen om in de periode 2008-2012 gemiddeld 5,2 procent minder CO2 uit te stoten dan in 1990. De Verenigde Staten doen niet mee aan het Kyoto-protocol, waarin werd afgesproken de uitstoot in de geïndustrialiseerde landen terug te dringen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.