Home

Achtergrond 386 x bekeken 1 reactie

Tuinbouwgebied in Heemskerk veiliggesteld

De tuinbouw in Heemskerk heeft de gevreesde concurrentie van woningbouw afgewend.

"De tuinbouw staat op de kaart en heeft weer toekomst in Heemskerk", concludeert belangenorganisatie LTO Noord. Het tuinbouwgebied in Heemskerk heeft de status tuinbouwconcentratiegebied gekregen. Daarmee is planologisch gezien de toekomst voor de tuinbouwsector in deze regio verzekerd.

De tuinders in Heemskerk hebben eindelijk duidelijkheid gekregen, aldus LTO. Begin vorig jaar was de positie van de tuinders in dit gebied nog zeer penibel. De tuinders voelden zich bedreigd door de sterk toenemende concurrentie als gevolg van de grondhonger in de woningbouwsector.

Door de grondhonger van woningcorporaties verdubbelden de grondprijzen in de periode van 2006 tot 2009. Hierdoor werden tuinders uit de markt gedrukt, omdat zij niet konden opbieden tegen deze prijzen. Uitbreiding van de bedrijven kwam hierdoor stil te liggen en tuinders vreesden dat de continuïteit van het tuinbouwgebied door deze ontwikkeling in gevaar werd gebracht.

Een uitvoerige lobby werd gestart om de in ogen van tuinders 'oneerlijke' concurrentie het hoofd te bieden. Uieindelijk heeft deze strijd erin geresulteerd dat het tuinbouwgebied in Heemskerk een status aparte kreeg. "Geen enkel ander gebied in Noord-Holland is als tuinbouwconcentratiegebied aangeduid. Binnen dit tuinbouwconcentratiegebied is uitsluitend (glas)tuinbouw toegestaan", aldus LTO. Andere functies zoals woningbouw en werken kunnen met deze status worden afgewend."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rode Tomaat

    Bull shit. Voor 100 euro per m2 verkoop ik per direct.

Of registreer je om te kunnen reageren.