Home

Achtergrond 152 x bekeken

Treinbotsing India eist tientallen levens

Zeker vijftig mensen zijn maandag in India om het leven gekomen door een treinongeluk in het oosten van het land.

Ongeveer honderd mensen raakten gewond, hebben functionarissen laten weten. Een passagierstrein knalde met hoge snelheid tegen een andere, stilstaande passagierstrein in de stad Sainthia in de deelstaat West-Bengalen.

"Het gebeurde rond kwart over twee vanochtend'', kon een van de overlevenden navertellen. "Ik kon mensen horen huilen en schreeuwen in het donker.'' Door de harde klap waren enkele coupés de lucht ingeschoten. Een daarvan was beland op een brug. Reddingswerkers en omstanders trokken lichamen en gewonden uit de treinen. Sommige passagiers klommen zelf via de ramen naar buiten.

Hoe het mogelijk was dat de twee treinen op hetzelfde spoor waren, gaan de autoriteiten onderzoeken. Dagelijks reizen ongeveer 18 miljoen mensen in India met de trein. De Indiase spoorwegen kampen echter met achterstallig onderhoud en overbelasting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.