Home

Achtergrond 158 x bekeken

Toyota roept auto's terug om stuurprobleem

De Japanse autoproducent Toyota moet weer auto's terug naar de garage roepen.

Ditmaal in verband met een mogelijk probleem met de stuurkolom. Dat meldde Toyota Nederland donderdag.

Wereldwijd moeten de Toyota Avalon, de Lexus LX 470 en de Toyota Land Cruiser 100 terug. In Nederland is alleen de Land Cruiser verkocht. De types die terug moeten, zijn gebouwd tussen juli 2002 en eind september 2006. Het gaat om de Executive uitvoering met automaat. Volgens Toyota Nederland gaat het om 127 gevallen.

In Nederland zijn volgens Toyota geen ongelukken gebeurd door het euvel, noch zijn er meldingen binnengekomen. Volgens Toyota kan een borgring op de as van de stuurkolom uit positie raken ,,bij ongebruikelijke zware impact op de voorwielen''. Als het stuur een paar keer helemaal naar rechts of links gedraaid wordt, kan de borgring op termijn verschuiven ,,en de stuuras los raken van het stuurhuis''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.