Home

Achtergrond

Topproductie bij de courgetteoogst

Peter Janssen van de tuinderij Beegdenhof in het Limburgse Hunsel is blij met het weer van de afgelopen weken.

"Zowel in kwaliteit als kwantiteit heb ik te maken met een topproductie bij de courgettes", zegt de vollegrondsteler, die eerder in het seizoen ook nog asperges had. Over de prijzen is hij niet ontevreden. Janssen levert zijn vollegrondsproducten aan Veiling Zon. Foto Twan Wiermans

De brandweer is zondag druk geweest met het blussen van een brand op een leghennenbedrijf in het Friese Zurich. De brand dreigde over te slaan naar schuren met leghennen. De brand ontstond door kortsluiting in een transformatorhuisje van een nabij gelegen windmolen. Daardoor viel ook de stroom weg in de stallen voor de kippen. Snel optreden van Nuon zorgde dat de stallen snel weer geventileerd werden. Foto Jaring Rispens

Het toekomstige grasland van veehouder Alte Oosterhof uit het Friese Akkrum wordt door een loonwerker geëgaliseerd. Het 3 hectare grote weiland was een paar jaar geleden door het uitdiepen van sloten ongelijk geworden. Nu is dat weer verholpen. Voordat er nieuw graszaad wordt gezaaid, zorgt de veehouder er eerst nog voor dat er voldoende mest op de akker komt. "Door het mooie weer duurt het misschien wat langer voordat het gras opkomt, maar dat maakt niet uit", zegt Oosterhof. Foto Alex de Haan

Aardbeienteler Jan Robben heeft op het Museumplein in Amsterdam na een internetoproep (strawberrymob) 400 doosjes smaakaardbeien verkocht in tien minuten. De teler ging zondag met een trekker door Amsterdam en werd op het Museumplein opgewacht door een menigte die op de internetoproep afkwam. Foto Wick Natzijl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.